Daggkåpa-kvinnans bästa vän

Nu har jag plockat och torkat Daggkåpa till te. Daggkåpa är bra mot klimakteriebesvär, oregelbundet månblod. Den passar även bra till sammandragande ansiktsvatten, mot acne och blemmor och som hårskölj. Verksamma ämnen är bl.a. salicylsyra, bitterämnen, tanniner och saponiner. Latisnkt namn: Alchemilla vulgaris, (arabiska; al-kemelij som betyder ”Himmelskt vatten”. Den är helgad Moder jord och gudinnan Freja och kan användas till fertilitetsmagi. Daggen som samlas i den är magisk, den produceras av växten själv, och den samlar jag in under fullmånen, för att använda i mina Fairydroppar; Droppar utan verksamma ämnen, men fulla med magi.

Jag fann denna text om månblod och att kalendern ursprungligen hade 13 månader och 28 dagar i varje månad, utifrån måncyklerna och kvinnans månblod. Så självklart: https://urbangoddess.se/den-gynocentriska-kalendern/ ”Talet 13 lever fortfarande i Freja och hennes lussekatter – det är gudinnans tal, förvandlingens tal, haggans, häxornas, disernas, älvornas, fylgiornas, växternas, djurens, planeternas och stjärnornas tal. ”

Ja, ju mer historia och kvinnoforskning jag tar del av, desto mer medveten blir jag hur det patrialkala systemet fungerar.

Vandra i skönhet )O(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s